Млад скиор е намерен мъртъв край писта над Чепеларе

0
64
Писта в Чепеларе Снимка: архив/24 часа

Блъснал се в дърво

21-годишен скиор е намерен мъртъв късно снощи извън пистите на Мечи чал край Чепеларе, съобщи „24 часа“.

Марио Симеонов е от Костинброд и е бил със семейството си и голяма компания от приятели на почивка в Чепеларе. Той е бил много добър скиор и е обичал да кара извън пистите, споделиха запознати.

Вчера излязъл да кара на ски център Мечи чал. Не се прибрал и близките започват да го издирват. Обаждат се и на тел. 112.

Започва издирване с планински спасители и полицаи, а междувременно близките пускат и постове в социалните мрежи за това, че е изчезнал, като посочват че телефонът на младежа е изключен. Засечен е от камера при последното спускане малко след 16 часа вчера. Около 22 часа младежът е открит издъхнал до дърво извън пистите край долна лифтова станция на Мечи чал. Младежът е издирван от 7 спасители в продължение на 6 часа.

Не е имал жизнени показатели, когато е открит. Първоначалният оглед сочи, че се е блъснал в дърво. Явно е карал с по-висока скорост и не е успял да овладее ските и е изхвърчал от пистата, където се е блъснал в дървото. Мястото, на което е намерен, е под писта 1 С, която е за напреднали. При падането ските били изхвърчали край него.

По първоначални данни става въпрос за нещастен случай. Тялото е откарано за аутопсия.

„Водим досъдебно производство за смъртта на скиор, за който са подали сигнал група младежи, че не се е присъединил към тях. След като е издирен, е установено е, че е напуснал пистата и до едно дърво е намерен мъртъв. Извършват се огледи и снощи, и сега и първоначални действия по разследването. Предстои да се извърши аутопсия, за да се установи точната причина за смъртта. Ще се разпитват свидетели и ще бъдат назначени експертизи за установяване на фактическата обстановка, довела до трагичният инцидент“, каза окръжният прокурор на Смолян Недко Симов.