МВнР: Приключиха изборите зад граница

0
36
Министерството на външните работи

Последни упражниха правото си на глас сънародниците ни в Лос Анджелис

Изборният ден зад граница приключи тази сутрин – 10 юни, в 6:00 часа българско време. Последни упражниха правото си на глас сънародниците ни в Лос Анджелис, съобщиха от МВнР.

По информация на дипломатическите и консулските ни представителства всички избирателни секции по света вече успешно са приключили работа и са предали своите изборни книжа.

Българските граждани имаха възможност да гласуват в общо 769 секции в 60 държави, като най-голям брой от тях бяха разкрити в Европа. От тях в САЩ бяха разкрити 55 секции, а в Канада – 16. Сънародниците ни имаха възможност да гласуват от Западното крайбрежие на САЩ и Канада до Осака в Япония, Сингапур и Оукланд в Нова Зеландия, от Тромсьо на север в Норвегия, до Република Южна Африка. Най-голям бе броят на избирателни секции в Европа.

Благодарение на усилията на служителите на Външно министерство, дипломатическите и консулските представителства на Република България зад граница и българските организации в чужбина, вотът премина без трудности, а сънародниците ни успяха да упражнят безпрепятствено конституционното си право на глас.