Нинова и Тошко Йорданов поискаха оставката на Тагарев

0
40
Корнелия Нинова Снимка: БТА

Според лидерката на БСП случаят с падналия дрон показва „еманация на липсата на държава“

Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов и лидерката на БСП Корнелия Нинова поискаха оставката на военния министър Тодор Тагарев след случая с дрона край Тюленово.

Според Йорданов Тагарев „се държи като министър на отбраната на чужда държава“. Предположи, че дронът е украински, тъй като, ако е бил руски, министърът щял „да се качи върху него“.

„Интересно ми е да разберем боеприпасът от коя страна е дошъл“, каза още той пред БНТ.

Според лидерката на БСП Корнелия Нинова случаят с падналия дрон показва „еманация на липсата на държава“.

На въпрос дали трябва да се притесняваме за националната сигурност, Нинова отговори утвърдително. Този факт оправдава нашата позиция от началото на войната, че трябва да се търсят преговори и мирен изход. Намираме се на неколкостотин километра от бойното поле, можеше и да се очаква, че ще се случи такова нещо, така че отново призоваваме да се прекратят военните действия от двете страни и да се търси мирен изход от кризата, каза тя.

По думите ѝ случаят показва пълна безотговорност и липса на държава. Не може от снощи вечерта до днес никой да не реагира, защото не можело да се реагира в тъмната част на денонощието. Второ, всички видяхте как се обезврежда това съоръжение – с пушещ върху него полицай, с друг, който по потник гази из водата и пада от камъните, и го пипа с пръст, за да види дали мърда. Това е еманация на липсата на държава, заяви Нинова.