Нинова: Ваня Григорова излъга 4 пъти, при Елена Йончева лъснаха зависимостите

0
161
Корнелия Нинова Снимка: БТА

БСП се регистрира за изборите

„Внесохме 10 000 подписа в ЦИК за участие за участие в европейските и предсрочните парламентарни избори. Тръгваме с амбиции да печелим доверие на хората, защото сме доказаната единствена алтернатива”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя припомни, че през годините не е влизала в коалиции с ГЕРБ и Бойко Борисов. „Правим и голямо ляво обединение, такива, които искаме истинската промяна най-накрая да стане“, подчерта още Нинова.

По повод това, че ДПС е номинирала Елена Йончева за евродепутат от тяхната листа, Нинова коментира, че „рано или късно зависимостите лъсват“.

„Ние знаехме много по-рано от вчерашния ден, когато вие научихте за тези зависимости, така че това дава обяснения за прекратените ни отношения с Елена Йончева много отдавна“, заяви лидерът на БСП, след което обясни, че е изненадана само от помпозното обявление, че Йончева ще бъде част от листата на ДПС, а не от самия факт, че ще се бори за място в ЕП от квотата на движението.

Нинова бе категорична, че не вижда сериозен конкурент в лицето на Ваня Григорова. „Ваня Григорова излъга 4 пъти за много кратко време. Първо излъга избирателите си, като направи сглобка с ГЕРБ в общината. Излъга работниците, като първо си повиши своята заплата, а не техните. Излъга левицата на Първанов, Петков, те вече не са ѝ нужни и се отърва от тях. Излъга структурите на София“, смята Корнелия Нинова.

Ваня Григорова ще се яви като кандидат-депутат от тройна коалация под името „Солидарна България“ в която влизат „Изправи се, България на Мая Манолова, ПП „Бълската левица“ и „Обединена социалдемокрация“. Григорова, която стана общински съветник с БСП обяви, че Столична община е твърде малък терен за политика, там голяма част от задълженията били чиновнически.