Нинова забрани на местните структури на БСП да издигат областни управители на Радев за кметове

0
80
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

В забранителния списък са Трендафил Величков, Минчо Афузов и Стефан Сабрутев

Ръководството на БСП е спуснало директива към структури на партията в страната за формирането на широки коалиции за местните избори, но предупреди своите да не подкрепят и да не издигат номинации за кметове на бивши областни управители от служебните правителства на Румен Радев, съобщи “Труд news”. В забранителния списък от “Позитано” 20 попадат дори бивши членове на БСП като Трендафил Величков, който се кандидатира за кмет на Пазарджик, но бе губернатор по времето на служебната власт.

Минчо Афузов от Сливен, който бе областен управител на президента Румен Радев, също няма да получи подкрепа от социалистите за кметската си кампания. Лично председателят на БСП Корнелия Нинова обяви в Смолян след среща с общинските и областните председатели на партията, че доскорошният областен управител там Стефан Сабрутев няма да получи подкрепа от БСП. Сабрутев беше кандидат за кмет на БСП през 2019 година.

Социалистите ще се явят на местните избори като коалиция “БСП за България”, в която ще има поне 15 партии и организации. Местните структури водят самостоятелно преговори за съюзи. Всички кметски номинации ще бъдат утвърдени на две заседания на Националния съвет, които трябва да се проведат най-късно до средата на септември.