Общинските съветници в София пак не успяха да изберат председател, предстои балотаж

0
44
Заседание на СОС Снимка: архив/24 часа

Той е между кандидатите на „Възраждане“ и БСП

Общинските съветници от София (СОС) отново не успяха да си изберат председател. Предстои балотаж между първите двама, които са излъчени от БСП и от „Възраждане“. За да бъде избран, кандидатът трябва да получи повече от половината гласове.

Общо гласувалите са 45 общински съветници. Кандидати на днешното заседание издигнаха от „БСП за България“ – Диана Тонова, която събра седем гласа. Красимир Гълъбов е отново предложението на „Възраждане“, който също получи седем гласа, а кандидатът на „Има такъв народ“ Пламен Данаилов беше подкрепен от четирима общински съветници. Недействителните бюлетини са 27. „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) оттегли кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигнаха кандидат.

Общинският съветник Борис Бонев обяви, че оттегля кандидатурата си и ПП/ДБ/СС няма да издигат номинация за председател на местния парламент. От ГЕРБ също нямат кандидат за председател на СОС. Изборът беше чрез тайно гласуване с хартиени бюлетини. През последните две седмици СОС не успя да избере свой председател.