Петков издърпа ушите на бившия си шеф Янев /Радев/ по темата за войски на НАТО у нас: Никой министър няма право на собствено мнение по цялостни български въпроси

0
298
Снимка: фейсбук

Премиерът очаква деескалация на напрежението между НАТО и Русия след срещата на 11 януари

„Никой министър не разполага с правото си на собствено мнение по цялостни български въпроси и те трябва да се обсъждат от Министерския съвет и решенията да се вземат като отбор“. Така премиерът коментира пред Нова тв мнението, публикувано във фейсбук от военния министър Стефан Янев, в което той заяви, че е против да се увеличат войските на НАТО в България. Янев бе служебен премиер, назначен от Румен Радев, и началник на Петков, а преди това съветник на президента.

Премиерът посочи, че очаква деескалация на напрежението на 11 януари, когато ще има среща между президентите Путин и Байдън заради опасността от военен конфликт между НАТО и Русия и ситуацията в Украйна.

По темата за Република Северна Македония Кирил Петков заяви:

„Бърза, явна, ефективна работа на групи в областите култура, интеграция, икономика и др. Те ще работят за надграждане на българската позиция. Аз вярвам, че добросъседството трябва да е водещо и вярвам, че това добросъседство изисква много работа. Трябва да работим заедно“, каза Петков.