Правителството изпраща позицията за срещата на върха на НАТО в парламента

0
58
Снимка: БТА

Нищо различно няма от позициите и решенията на Народното събрание, увери премиерът Главчев

Одобрената от служебното правителство позиция на България за срещата на върха на НАТО във Вашингтон ще бъде изпратена още днес в секретното деловодство на Народното събрание. Това обяви премиерът Димитър Главчев във връзка с призивите към кабинета да огласи позицията. Той отново подчерта, че в нея няма нищо различно от гласуваното от парламента.

„Още днес ще изпратя в секретно деловодство на Народното събрание позицията за НАТО, така че всеки един от народните представители, който има желание, може да се запознае с нея. Никакви поводи няма за спекулации. Имаше бомбастични заглавия дали ни вкарва служебното правителство във война – това са абсурдни тези. Нищо различно няма от позициите и решенията на Народното събрание, в никакъв случай не може да се говори за нещо подобно.

Обичайна практика е преди форуми на НАТО всички страни да пускат за служебно ползване какви са приложенията по тези позиции, така че няма как да нарушим общоприетото в рамките на НАТО и да разсекретяваме позиции още днес“, посочи Главчев.