Десислава Атанасова: Не може да се намери формула за подкрепа в рамките на този парламент

0
60
Десислава Атанасова и Томислав Дончев Снимка: архив

Началото на октомври е резонно да бъдат предсрочните парламентарни избори, каза тя

„Обсъдихме предизвикателствата в следващите няколко дни, утре предстоят и консултации. Говорихме и за спешните законодателни решения, които предполагам, че в утрешната среща ще продължим да обсъждаме“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след като от парламентарната група върнаха на президента втория мандат за съставяне на правителство.

„Няма промяна в нашата позиция, считаме, че доверието към 47-ото НС е изчерпано, ясно е, че правителството падна с вот на недоверие. Според нас не може да се намери формула за подкрепа, каквато и да е, в рамките на този парламент“, коментира тя.

Ежедневната агония с това, че няма кворум дори за заседание на парламента, няма парламентарна подкрепа, е съвсем очевидна. Всяко бавене на парламентарната и конституционна процедура е напълно безсмислено, изтъкна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„Предполагам, че до края на юли или началото на август биха продължили консултациите на парламентарните групи за съставяне на правителство. Считам, че началото на октомври е резонно да бъдат предсрочните парламентарни избори“, каза още Атанасова.