Проверяват сечта на дървесина в района на Царево за пет години назад

0
34
Царево Снимка: 24 часа

Това обяви зам.-министър на земеделието

Проверяват сечта в района на Царево за пет години назад. Това обяви заместник-министърът на земеделието Мирослав Маринов, който присъства на заседание на Междуведомствената комисия в морския град, която беше създадена след бедствието.

„Извършваме проверка още от петък миналата седмица. На този етап не се доказва незаконна сеч. В срок до 21 септември ще направим проверка на сечта за пет години – за нейните размери, разрешена, планувана, отчетена. Става въпрос за шестте водосбора на реките, които причиниха бедствието”, уточни зам.-министърът.

От общинската администрация са направили обход на всеки един от инфраструктурните обекти. „Около 70 обекта ще попаднат в Междуведомствената комисия, от която Община Царево ще иска помощ от държавата”, обяви кметът на града Георги Лапчев.

Предстои „светкавично” ремонтиране на язовирните стени, които са „изключително компрометирани”, ремонт на мостовите съоръжения и поправяне засегнатите асфалтови настилки по цялата територия на общината, уточни градоначалникът.