Разследването за разменените бебета в „Шейново“ е спряно, не е разкрит виновникът

0
23
Снимка: Pixabay

В хода на досъдебното производство са били разпитани над 20 свидетели

Досъдебното производство за разменените бебета е спряно, съобщиха от Софийската районна прокуратура след запитване на NOVA.

„След детайлно запознаване на наблюдаващия прокурор със събраните в хода на разследването данни производството е спряно, тъй като не е установен по безспорен и категоричен начин извършителят“, се казва в съобщение на прокуратурата до Нова телевизия. Според запознати, ако постъпят нови данни по разследването, делото може да бъде възобновено.

В хода на досъдебното производство са били разпитани над 20 свидетели, сред които – майките на разменените бебета, акушерките и лекарите, присъствали на раждането, неонатолозите, прегледали децата, директорът на болницата, както и всички лица, които имат отношение към случая. Направени са ДНК експертиза и графическа експертиза. Отправено е запитване до болницата относно размяната на бебетата. Изискани са данни от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Към делото са приложени и справки от Столична регионална здравна инспекция и от Столична община дирекция „Здравеопазване“. От установеното по делото е видно, че не са спазени вътрешните правила на болница, се казва в съобщение на прокуратурата.