Състоянието на децата, които се натровиха с бисквити с канабис, е стабилизирано

0
25
Марихуана Снимка: Pixabay

58 лева струва кутия бисквити с канабис, продават се свободно в интернет

Кутията с бисквити с канабис, от която са яли натровените деца, настанени в болницата в Плевен, се продава свободно в интернет. Струва 58 лева, каза по bTV старшата сестра в токсикологията на плевенската болница, където са настанени петте деца и майката на едно от тях.

Родителите на децата са донесли в болницата опаковката с бисквити, от които са консумирали и така медицинският персонал разбрал за какво става дума и започнал да търси в интернет информация за продукта. Установил, че няма никакъв проблем да се поръча и купи онлайн.

От токсикологията обърнаха внимание, че концентрацията на канабис в бисквитите е много голяма и всъщност бисквитите са били предназначени за консумация за дълъг период от време. Децата обаче буквално са изяли кутията наведнъж.

Те са стабилизирани и няма опасност за живота им. „Децата вече са в по-добро състояние. Само едно е все още нестабилно. Надяваме се до два дни да се оправят и да ги пуснем вкъщи да си играят“, каза в „Денят започва“ началникът на Клиниката по токсикология в Плевен доц. д-р Евгения Бързашка.

Полицията засега отказва да коментира случая. Иззети са опаковките, за да се направи анализ на съдържанието.