Симетрия с ГЕРБ ще има според Кирил Петков, когато всичките 19-има министри са на ПП/ДБ

0
232
Найо Тицин и Кирил Петков Снимка: Трибюн

Найо ми каза, че министърът на МВР е на ГЕРБ, сподели съпредседателят на ПП

„Днес разбрах, че Бойко Борисов е говорил главно с Найо – нашия PR. Аз също говорих с него, за да видя какво мисли. Найо ми каза да предам на Борисов да не се притеснява толкова много. Голяма част от бъдещето на това правителство ще се случи, когато имаме симетрия и във външните отношения. Найо ми каза, че министърът на МВР е на ГЕРБ, така че няма смисъл да се правим, че не е“. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти в отговор на днешното изявление на Бойко Борисов.

„Найо ми каза, че като вече си бил премиер, спокойно може да си външен министър, защото човекът, който държи най-важните дипломатически отношения в една държава е премиер. Найо държи най-много бъдещите назначения в регулаторите да бъдат независими хора“, продължи Кирил Петков.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че може да гарантира, че акад. Денков, Асен Василев и спортният министър не били замесени в корупция.

„Сигурен съм, че системата не е изчистена. Всички ние трябва ежедневно да се борим с корупцията. Найо ми каза да кажа на Бойко Борисов да не се притеснява за спортния министър. Човекът е много чист. Прави най-доброто, което може“, продължи с откровенията бившият премиер.

На обвиненията в корупционни схеми Кирил Петков заяви:

„Нито стотинка не съм взел. Само заплатата от НС. Може да се провери“.