Слави Трифонов: Кирил Петков е от този особен вид лъжци, които сами вярват на лъжите си

0
122
Трифонов показа "завода за автомобили", който всъщност е фотоволтаичен парк.

Там, където трябваше да бълват електромобили, има само фотоволтаици“, заявява още Трифонов

Човекът, който ползва лъжата като изразно средство, лъже по принцип, а не само в конкретния случай. Така сме устроени хората. Или си лъжец, или не си“, написа във фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Има един въпрос, на който не мога да намеря отговор от момента, в който съм се осъзнал. Въпросът е – кой обича да го лъжат? Замисли се, уважаеми приятелю, който четеш това, което пиша в момента. Ти обичаш ли да те лъжат? Искаш ли да те лъжат? Харесва ли ти да те лъжат? Виж колко интересно – не те питам дали лъжеш или кой около теб лъже, а те питам – искаш ли да те лъжат? Иначе лъжци – дал Господ! Ето сега ще ти дам пример с един завършен лъжец.

На 10 юли 2021 г. Кирил Петков, тогавашен служебен министър на икономиката, обяви, че в Ловеч ще има завод за електромобили, който ще изнася коли за цяла Европа и каза директно, цитирам: „Електромобилите ще бъдат реалност и ще се произвеждат в Ловеч“. Сега една година по-късно – там, където трябваше да бълват електромобили, има само фотоволтаици“, заявява още Трифонов.

И никой никъде в България не бълва електромобили. Тоест, това е лъжа. И човекът, който е изрекъл тази лъжа, със сигурност не лъже само за електромобилите“, категоричен и лидерът на ИТН.

Въпросът не е в това дали Кирил Петков е лъжец или не е. Той е просто пример за човек, който лъже, когато си иска и както си поиска, а понеже го познавам, той е от този особен вид лъжци, които сами вярват на лъжите си. Тия са най-редките лъжци. Нещо като барон Фон Мюнхаузен в българо-канадски вариант. От тях човек най-много трябва да се пази. Въпросът не е в Кирил Петков. Въпросът беше и е, и виси със страшна сила – харесва ли ти да те лъжат“, пита Трифонов.

Защото, скъпи ми приятелю, опората е в истината. Тя е непоклатима, реална и е абсолютен факт за това, че силата е в истината. А лъжата е колос на глинени крака. И ако ти харесва да те лъжат, накрая няма да имаш нищо, а само загубени фантазии“, заявява още Трифонов.