Стотици протестираха в Благоевград срещу насилието и в подкрепа на пребитата Стефка Терзийска

0
54
Снимка: БНР

За нея и двамата ѝ синове няма съмнение, че поръчителят на жестокото престъпление е бившият ѝ съпруг и баща на децата ѝ

Стотици жители на Благоевград изпълниха площада пред Съдебната палата в знак на протест срещу насилието и в подкрепа на зверски пребитата преди седмица Стефка Терзийска. Тя има тежки травми от десетките удари с железен предмет, загубила е едното си око. Най-тежката травма за нея и семейството е убедеността, че зад нападението стои бившият ѝ съпруг и баща на децата ѝ.

На 10 октомври сутринта, тръгвайки за работа в малката семейна фирма, Стефка Терзийска е нападната и пребита почти до смърт. За зверския побой бе обвинен 21-годишният благоевградчанин Кирил Лукаров, който бе арестуван три дни след нападението.

Той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, която днес ще обжалва пред Окръжния съд в Благоевград. Близо 400 човека се събраха на протест пред съдебната палата в подкрепа на Стефка Терзийска, ужасени от ширещото се насилие, страхуващи се, че утре може да са те, децата им, близките им:

„Съпричастни сме към това, което се случва доста често напоследък. Притесняваме се, особено аз като майка на момиче. Надявам се на никого да не се случва. Светът просто се е побъркал, не е това, което беше. Човек не може да излезе спокойно. Нас в тъмното ни е страх сами“.

„Това, което се случва, е недопустимо. В главите на много хора нещо се е объркало. Не може някой да посяга на друг, няма такова право. Ние трябва да настояваме за справедливост, ние трябва да си я изискаме. Защото често се получава не така, както трябва и правдата излиза за съжаление, крива“.

За Стефка Терзийска и двамата ѝ синове няма съмнение, че поръчителят на жестокото престъпление е бившият ѝ съпруг и баща на децата ѝ.

Големият син на зверски пребитата жена, 25-годишният Коста Козас, разказа за нападението, за насилието и за тормоза в семейството години наред, както и за надеждата, че институциите ще стигнат до поръчителя.