Търговия с вот, наркотици и фалшиви документи: 26 задържани в столичния квартал „Христо Ботев“

0
60
Снимка: БНТ

Един глас в София се търгува между 50 и 100 лв.

26 души са задържани при акция в столичния квартал „Христо Ботев“ в София. Операцията се провежда от рано сутринта и се фокусира върху търговията с вот, но има задържани и за други престъпления.

Засега само 7 души са арестувани във връзка с купуване на гласове, срещу тях са образувани и досъдебни производства, обясни директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов. По думите му един глас в столицата се търгува между 50 и 100 лв.

На няколко от адресите полицията е открила списъци с имена на хора и записани суми срещу тях.

„На един от адресите намерихме доста голямо количество акцизни стоки, необлепени с акцизен бандерол. Лицето е наистина доста криминално проявено, но към настоящия момент не си спомням при предишни избори да сме правили претърсване във връзка с неговата дейност“.

Сред останалите арестувани има за притежание на наркотични вещества, кражби на автомобили и издаване на фалшиви документи. В хода на акцията е разкрита и „печатница“ за фалшиви дипломи за средно и висше образование, каза още Любомир Николов.

Част от задържаните са били осъждани и преди. Полицейското присъствие в „Христо Ботев“ е засилено. Няколко от улиците са блокирани.

В момента сигналите за търговия с вот са повече от предходните избори.

„Вероятно това се дължи на добрата работа и конкретната информация, която получават колегите“, коментира Любомир Николов./БНТ