Тома Биков: Радваме се, че оценката на президента за Минеков съвпада с нашата

0
86
Тома Биков
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Има сектори, в които министрите се справят сравнително добре, има други, в които се справят сравнително лошо, коментира депутатът от ГЕРБ

Имаме нулева работа по Плана за възстановяване и устойчивост, като рискуваме изобщо да бъде провален за българската култура – това са 46 милиона за дигитализация и още толкова културни дейности. Нула работа по този въпрос. Да не говорим за раздорите в творческата общност с личното участие на министъра, каза в кулоарите на Народното събрание Тома Биков от ГЕРБ.

„Очакваме подготовка на изборите от страна на служебния кабинет, за да може вече 49-то НС да бъде работещо”, коментира още Биков.

„Има сектори, в които министрите се справят сравнително добре, има други, в които се справят сравнително лошо. Радваме се, че оценката на президента по отношение на г-н Минеков съвпада с нашата. Ако има истински силен провал, това е в сферата на културата“, заяви Тома Биков от ГЕРБ по отношение на служебната власт.

ГЕРБ/СДС

Днес президентът издаде указ за назначаването на новия служебен кабинет, чийто състав е същия като предходния, с изключение на министъра на културата. На поста вместо досегашния Велислав Минеков е назначен диригентът Найден Тодоров.