Тошко Йорданов: В тежка криза сме заради некадърната финансова политика на Асен Василев

0
417
Тошко Йорданов

Трябва да се предприемат мерки за финансова дисциплина, казва зам.-шефът на ИТН

„Ние не сме стандартна политическа партия, ние сме ИТН. Щампите за останалите политически партии не важат за нас. Ние сме нещо съвсем различно. Ние просто сме ИТН“. Това каза пред БНР Тошко Йорданов, заместник-председател на партия „Има такъв народ“, според когото е било „режисирано“ отпадането им от предишния парламент.

„Бяхме изхвърлени с фалшификации, поне това е моето вътрешно убеждение, подплатено с реплики между БСП и ПП, когато си говореха в предходното Народно събрание за кодовете на машините“, отбеляза той.

По думите на Йорданов във времето, в което ИТН не е била в парламента, са „лъснали лъжите, които са се излели върху тях“: „На нас ни помогна времето. Сега имаме завръщане на хора, които, преди са гласували за нас, но на предните избори са се въздържали или са гласували за някой друг“.

Според него с 11 депутати, колкото ще имат ИТН в 49-ото Народно събрание, може да се направи много: „Във фрагментиран парламент понякога се оказва, че по-малката политическа сила има по-голяма тежест за вземане на решения, защото гласът ѝ тежи повече и може да накланя везните. Ние ще постъпваме абсолютно практично и ще гласуваме неща, които са полезни“.

ИТН има готова законодателна дейност, подчерта Тошко Йорданов: „Едно от най-важните неща е бюджетът на държавата. Със сигурност трябва да се предприемат мерки за икономиката на страната и да се спре това безогледно харчене. Ние сме в тежка финансова криза заради некадърната финансова политика на Асен Василев, която е твърде лява. Трябва да се предприемат мерки за финансова дисциплина“.

„България е страна от ЕС и когато отговаря на критериите, ще влезе в еврозоната“, коментира още заместник-председателят на ИТН.