Трима души са потърсили помощ след обгазяването в кв. „Надежда“

0
50
деца
Снимка: архив

Газът не е отровен

Трима души са потърсили медицинска помощ след обгазяването в кв. „Надежда“. Това потвърди говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска за БНТ.

Около 13.30 ч. е получен първият сигнал от 18-годишно момче. То е прегледано на място от екипа на Спешна помощ. Констатирано е вдишване на по-голямо количество от веществото и младежът е откаран за преглед в „Пирогов“.

Около 15.00 ч са постъпили още два сигнала на телефон 112 от хора, които са се почувствали зле. Единият от тях е на 19 години и също е откаран за преглед в „Пирогов“.

На място от Регионалната здравна инспекция са съставили констативен протокол.

„Няма превишаване на нивата на вредни частици във въздуха“, съобщи още Сунгарска.

По-рано днес стана ясно, че училища в засегнатите райони са освободили учениците от занимания. Деца от столичното училище 54-о СУ „Иван Рилски“ в Толстой споделиха, че цял ден е миришело, учителите им казали, че не е опасно и ги помолили да затварят прозорците. Имало е ученици, които са повръщали. От училището поясниха, че не е имало заповед за освобождаване на децата.

Варелите в цеха за скрап, предизвикали обгазяването, вече бяха опаковани в метални контейнери и ще бъдат извозени площадка за опасни отпадъци.