Трите деца на Къро са под охрана и с психолог

0
175
Гергана Кочанова

Чака се съдебно решение кои роднини да ги гледат

Трите деца на Красимир Каменов-Къро чакат компетентен съд да реши кой от роднините им да поеме попечителството над тях, пише „24 часа“.

Това е единствената причина те все още да не са при близките си, които са изявили желание да ги гледат.

В момента малчуганите, които са на 8, 11 и 13 години, се намират в Република Южна Африка. Държавата няма да предприеме тяхното предаване, докато магистратите не го разрешат и не са сигурни, че ще бъдат на благоприятно място.

Убийството на баща им и майка им Гергана Кочанова е в графата “брутална екзекуция”, което налага децата да бъдат пазени. Имат и охрана, която е осигурена от държавата.

След трагедията с тях е работил психолог. Специалистът се назначава автоматично при подобни случаи. Той ще продължи да провежда срещи, ако се налага. Малките вече знаят какво се е случило с родителите им. С тях всеки ден разговаря роднина, който е в течение с ежедневието им.

Дали в бъдеще ще живеят в САЩ, остава неясно. Там е бащата на Гергана, който според медии иска да се грижи за внуците си. Той е с американско гражданство и се твърди, че вече е внесъл искане за американските им визи.