Зам.-министър на електронното управление подаде оставка, несъгласен с политиката на кабинета

0
73
Благовест Кирилов Кадър: БНТ

Изборът на независими членове на борда на директорите на „Информационно обслужване“ не беше съобразен с класирането в конкурса, твърди Благовест Кирилов

Със заповед на премиера Гълъб Донев от длъжността заместник-министър на електронното управление е освободен Благовест Кирилов. Той напуска поста по собствено желание, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

„Подадох оставка като заместник-министър на електронното управление. Със заповед на премиера от днес не съм на този пост“, написа във фейсбук профила си Кирилов.

„Има обаче неща, с които не мога да направя компромис. Една от основните задачи, които си поставих, преди да приема поста в служебния кабинет, бе повече прозрачност в “Информационно обслужване” АД. За съжаление, това не се случи. Пример за това е изборът за независими членове на борда на директорите. Той не беше съобразен с класирането в конкурса, проведен от Агенцията за публичните предприятия и контрол“, пише още той.

„Ще продължа да работя за прозрачност, за честни избори и за цифровата трансформация на България“, категоричен бе освободеният заместник-министър.