Блъснатият от бащата на Румен Радев „посъветван“ да мълчи ?

Антон Тодоров: Четири дни след катастрофата президента е в Харманли- защо ?

0
441
катастрофа
Катастрофата с бащата на президента.

Заканил се да пуска жалба, но изведнъж се отказал

Стефчо Маринов Тодоров е жертвата на пътния инцидент в Харманли, предизвикан на 17 август от бащата на президента Румен Радев – Георги. С него са се свързали по телефона от сайта Faktor.bg.

 За какво ме безпокоите? Нищо не искам да говоря. Не съм пускал жалба в МВР. Не ми се говори по този въпрос, айде чао, довиждане”, лаконичен бе пострадалият Тодоров пред колегите от Faktor.bg .

Твърди се, че още минути след катастрофата Стефчо Тодоров е заявил на полицаите, че е недоволен от работата им и ще пусне в МВР възражение по случая. Но на следващия ден изненадващо е заявил, че се отказва да пуска жалба. Пред полицаите потвърдил, че с него е воден разговор, за да действа по този начин. Кой го е „посъветвал“ да постъпи така, тепърва трябва да се установи.

Както Breaking.bg първи писа 81-годишният Георги Радев е предизвикал ПТП, което осем дни е прикривано от МВР. От самия клип става ясно, че на местопроизшествието полицаите не са съставили протокол за инцидента, водачите не са били подложени на тестове за алкохол и наркотици, а партийният лидер на БСП в Харманли дори си е позволил да премести в присъствието на униформените ударената инвалидна триколка.

Поведението на жертвата Тодоров недвусмислено показва, че явно е предупреден и може би се страхува да даде гласност на катастрофата. Според негови съседи повече от седмица след инцидента ръката му продължава да бъде видимо наранена.

От президентството твърдят, че натиск не е оказван. МВР са започнали проверка, но се съмняват, че някакъв младши полицай се опитал да замете следите. Хора от системата обаче са категорични, че без знанието на шефа на РПУ-Харманли прикриването няма как да се случи.

Любопитен факт е, че и шефът на областната дирекция в Хасково едва преди часове е научил за инцидента. Прикриването на случая явно налага да се намеси и държавното обвинение, което да установи истината за катастрофата, но и дали е оказван натиск на пострадалия да мълчи.

„4 дни след като баща му гази в Харманли инвалид като досадна муха, прецедентът Арогантник номер 1 на републиката посещава Харманли. След това една седмица газенето е скривано от местните милиционери. Оставка, бе, безсрамник! „, пише във „Фейсбук“ бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.