И майката на Николай Банев става обвиняема

Семейната банда действала от 2005 година, обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев

0
130
полиция
Прокурорът Иван Гешев.

Мария Банева присвоила пари от фалирали предприятия, твърди прокуратурата

„Към наказателна отговорност ще бъде привлечена и майката на Николай Банев. Предвид напредналата ѝ възраст колегите най-вероятно ще поискат мярка „парична гаранция“.

Това съобщи на извънреден брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев. „Тя ще бъде обвинена за участие в престъпна група. Мария Банева се е разпореждала и е присвоявала пари от фалираните предприятия. Тя е и активен участник в прането на пари“, разкриха още от спецпрокуратурата.

„Организираната престъпна група е създадена през 2005 година и действа до 22 октомври тази година, когато Баневи бяха задържани. Към момента обвиняеми за участие в групата са Николай Банев, Евгения Банева, Мария Банева и неизвестни лица.

Като имаме повече доказателства ще бъдат обвинени и други лица. Проверяваме абсолютно всички документи и доказателства. Имало е сигнали на ниво районни прокуратури, от работници на Баневи, че са били бити, заплашвани, оставяни са им карамфили пред домовете. Разследваме всичко. Тази група е действала 13 години. Извършен е огромен мащаб от престъпни дейности и в момента не мога да ви дам точна бройка. Работим изключително много и проверяваме всичко“, разкри Гешев.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here