Арестуваха крадец, отмъкнал 3800 лв. от църковния магазин в „Св. Александър Невски“

0
44
фандъкова
Храм–паметник "Александър Невски"

Изчакал жената, която работи в магазина да излезе от него, взел парите и избягал

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 26-годишен мъж за кражба на пари от църковния магазин в катедралата „Св. Александър Невски“, съобщиха от държавното обвинение.

На 06.03.2023 г. около 15,00 часа обвиняемият М.М. отнел сумата от 3880 лева от църковния магазин в патриаршеска катедрала храм – паметник „Св. Александър Невски“ в гр. София. Обвиняемият изчакал жената, която работи в магазина да излезе от него, взел парите и избягал.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като М.М. е осъждан на „лишаване от свобода“ за идентични престъпления.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал. 1, вр. чл.29, ал.1, б. „А“ от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Предвид възможността М.М. да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.