Нямало грешки при издирването на Пелов и Колев

Който ме е назначил, той ще ми иска оставката, допълни вътрешният министър

0
294
пелов
Вътрешният министър Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов на срещата в Ботевград. СНИМКА: МВР

Вътрешният министър Радев обеща да не командирова полицаи от Ботевград на морето

До настоящия момент не може да се говори за сериозни грешки при проведеното издирване на Пелов и Колев. Това съобщи шефът на полицията Христо Терзийски след среща на ръководството на МВР със състава на РУ-Ботевград и кметове на населени места от общината. Терзийски посочи, че продължава анализът на извършената полицейска работа по случая, на базата на който ще бъдат направени съответните изводи и набелязани мерки за подобряване на цялостната полицейска дейност.

Същото съобщи и вътрешният министър Валентин Радев.Той посочи, че е доволен от работата на Районното полицейско управление, а дали ще има промени – това ще стане ясно от анализа на професионалното ръководство.

Министър Радев е уверил състава, че се полагат всички усилия за оптимизиране на условията на работа, за подобряване на преспективността и възможностите за кариерно израстване на служителите така, че те да са мотивирани при изпълнение на задълженията си.

РУ-Ботевград работи в намален състав, след големите съкращения, извършени през 2015 г. – този проблем посочиха и професионалистите и кметовете на общината, поясни на брифинг след срещата вътрешния министър. Той уточни, че е в Ботевград не заради случая Пелов, а защото още преди това е получавал сигнали за района. Веднага вземаме няколко мерки, конкретизира министър Радев.

Първата от тях е, че ще оставне засиленото полицейско присъствие до нормализиране на обстановката. На второ място се договорихме да се провеждат такива срещи всеки месец, за да се отчитаме какво правим за сигурността на гражданите и за да чуем местната власт дали работим в правилната посока и какво още можем да направим. На трето място – няма да командироваме полицаи от РУ-Ботевград по морето по време на летния сезон, както и по повод на други възникнали събития, добави той.

Вътрешният министър коментира и искания вот на недоверие – Вслушвам се в критиките, не се притеснявам, защото знам какво правим в министерството. Министърът допълни, че този който го е назначил може да поиска и неговата оставка.