Разследват Жоро Шопа за укриване на семейство Арабаджиеви

Испанската полиция го е освободила

0
88
цветанов
Румяна Арнаудова

Швейцария е оттеглила искането за екстрадирането на Семерджиев

Районна прокуратура-София започва наказателно производство срещу Георги Семерджиев – Жоро Шопа за лично укривателство на семейство Арабаджиеви. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Софийска районна прокуратура е уведомена от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ към МВР за това, че след вчерашното задържане на Георги Семерджиев заедно с Вълчо и Маринела Арабаджиеви в дома на Георги Семерджиев в Кабрера де мер, днес Семерджиев е бил освободен, тъй като швейцарските власти са оттеглили искането си за екстрадицията му.

От Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ при МВР са извършили съответните проверки и са установили, че издаденият от швейцарските власти сигнал за международно издирване на Георги Семерджиев е заличен“, съобщи прокурор Арнаудова, цитирана от Фокус.

Разследването на Софийската районна прокуратура е за това, че е спомогнал Вълчо и Маринела Арабаджиеви – лица, които са обвинени в извършване на престъпление, да избегнат или да бъде осуетено спрямо тях наказателното преследване или да останат ненаказани, без да се е споразумял с тях преди да са извършили престъплението. Софийската районна прокуратура ще извърши спешни действия по събиране на доказателства и ангажиране на наказателната отговорност на личния укривател Георги Семерджиев“, каза още тя.