Само в Breaking.bg: Мартин Петров „ужилен“ не с 4 млн., а с 400 000 лв

Разрешил й да използва парите му за да „играе“ с тях на фондови борси

0
309
мартин петров
Мартин Петров

Футболистът дал на личната си банкерка електронния си подпис и пълномощно да оперира със сметките му

Бившият футболен национал Мартин Петров е „ужилен“ от някогашната си банкерка не с почти 4 млн., с 400 000 лв., научи Breaking.bg.

На 17 ноември т.г. той подаде жалба в Софийска градска прокуратура срещу банката. В нея твърди, че установил измамата на 18 август тази година при посещение в клон на банката. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора личен банкер Ирина Аткова е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции.

Шокът за национала дошъл малко по-късно, когато поискал официални справки за движението на парите му.

Оказало се, че в периода 2007 – 2017 година без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки. Сред тях дори теглене на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и откриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които Футболист №1 на България за 2006 година не познавал.

По скандала започна проверка на БНБ и Софийска градска прокуратура, която нареди разследването да се извърши от „Икономическа полиция“.

Адвокатът на Петров внесе в Софийски градски съд иска срещу „Уникредит Булбанк“ за 3,864 млн. лв и 48 762 лв лихви.

Към момента разследването е установило, че Петров прекалено много се доверил на личната си банкерка. Дал и е електронния си подпис и пълномощно да оперира със сметките му, научи Breaking.bg. И то когато е бил дълго време в чужбина.

Освен това разрешил на Аткова да използва парите му за да „играе“ с тях на фондови борси. Затова към момента от „Уникредит Булбанк“ отчитат злоупотреби за около 400 000 лв от сметките на Петров.

Разследващите са поискали всичката документация от банката.