Жената на Божков: Имах възможност да напусна страната, но нямах желание

0
1298
Елена Динева Снимка: NOVA

Не съм обществена заплаха, заяви пред съда Елена Динева

Имах възможност да напусна страната, но нямах желание! Не съм обществена заплаха, заяви Елена Динева, която живее с Васил Божков на семейни начела повече от 25 години, в спецсъда, който гледа мярката й за неотклонение.

Тя е задържана и обвинена за участие в престъпната група на хазартния бос, а прокуратурата иска съдът да я остави за постоянно в ареста.

Съпругът ми беше принуден да не се върне“, каза Динева и допълни, че има международен паспорт. Тя също така обясни, че през тези дни в дома й минали над 120 души – полицаи, прокурори, следователи, експерти по културните ценности и други. „Помагах на тези хора не защото съм мила и добра, а защото разбирам патовата ситуация. В момента съм пресирана“, допълни тя.

Елена Динева все пак призна, че познава основните свидетели в делото – братята Боян и Цветомир Найденови, с които имали съвсем нормални отношения преди акцията. Жената до Божков се оплака още, че банковите й сметки са блокирани от първото претърсване в дома им.

„Последните 20 дни уволнявам хора, пускам предизвестия, опитвам се да успокоя персонала. Как може в тази ситуация да представлявам обществена опасност?“, допълни Динева.

Елена Динева от 25 години е до Божков. Тя започва работа в пресцентъра му през 90-те години на миналия век и после се издига шеметно в бизнеса, става му съдружник в много фирми. В последните пет години тя е движила бизнеса на Божков в Швейцария и Великобритания, пише Блиц.