Заради смъртта на Алекс полицията ще дежури денонощно

Очаква се прокуратурата да преквалифицира обвинението на 32-годишния нападател Валентин Маринов

0
159
полицаи
Снимка: архив

Главният секретар на МВР нареди във всяко РПУ дежурен

 

Главният секретар на МВР разпореди дежурните части на районните полицейски управления в малките населени места да бъдат разположени на достъпно за гражданите място, съобщиха от вътрешното министерство.

Причината е смъртта на 18-годишният Алекс, който на 8 юли бе нападнат и пребит от тумба цигани заради отказ да им даде цигара. Днес кметът на Бяла Димитър Славов заяви пред медиите, че е поискал от полицията засилен контрол, вечерен час и проверки в града. От полицията му отговорили, че работят до 17 ч и поради недокомплект не могат да пратят униформени в РПУ-Бяла. Кметът е убеден, че ако е имало полицията на улицата нямало да се стигне до фаталния инцидент с Алекс, който почина вчера в болницата в Русе без да излезе от комата.

Във връзка със случая в град Бяла главният секретар на Министерството на вътрешните работи направи преглед на всички районни управления в малки населени места. Главен комисар Младен Маринов  разпореди всички дежурни части да организират дейността си така, че през цялото денонощие да  посрещат гражданите лично независимо от часа.

Разпореждането засяга основно районните управления, в които към момента достъпът до дежурния служител през нощта е затруднен, допълват от МВР.

Очаква се прокуратурата да преквалифицира обвинението на 32-годишния нападател Валентин Маринов от причиняване на средна телесна повреда в непредумишлено убийство.