Застреляха жена пред жилищен блок в Благоевград

Издирва се приятелят на дъщеря й

0
97
убиец
Убиецът бил неадекватен.

Убитата е собственик на заведение за бързо хранене

Около 01,16 часа тази нощ е получен сигнал за това, че на площадката след входната врата в жилищен блок в ж.к.„Струмско” в Благоевград лежи жена, до тялото на която има кръв.

От пристигналите на място полицейски служители и екип на ЦСМП-Благоевград е установено, че се касае за жена на 58 години от Благоевград, която е починала. По случая е образувано досъдебно производство.

Убийството е извършено във входа на жилишния блок, а жената се е прибирала от работа. По информация на БТВ тя е собственичка на заведение за бързо хранене. Нападателят e 40-годишен, криминално проявен и се издирва. Мъжът е бил в близки отношения с дъщерята на убитата. Преди дни е получен сигнал, че мъжът е пребил приятелката си и е отнел колата й.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че причината за смъртта на жената е огнестрелно нараняване с гладкоцевно оръжие. „Изстрелът е бил произведен от упор. Допускаме, че извършителят е познавал жертвата. Нямаме доказателство към този момент за авторство на извършеното престъпление. Продължават следствените действия и към този момент не можем да посочим всички линии за разследване. Издирва се 40-годишен мъж, който е възможно да има съпричастие към деянието, но към този момент доказателства няма“, каза тя.

Арнаудова потвърди, че преди дни е подаден сигнал от дъщерята на убитата жена до полицията за това, че автомобилът е бил противозаконно отнет и е била пребита. „Доколко и дали има връзка между снощното убийство и това престъпление, за което вече се води разследване и днес е трябвало да бъде разпитана пред съдия жертвата от тази нощ, тепърва предстои да изясним“, разкри Арнаудова.