Крадците,обрали митницата в Благоевград, наводнили първо помещенията

0
90
Бандитите, обрали митницата, са действали професионално.

Бандитите използвали заглушители на СОТ

Крадците, извършили крупен обир на митницата в Благоевград, са пуснали всички чешми да текат, запушили са сифоните и в продължение на десет часа водата е проникнала навсякъде и е разрушила кабинетите в митницата. Четири пъти СОТ-ът е подавал сигнал за аларма, но пристигналите на място охранители не намирали нередности и се връщали. Това съобщи районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

Камери са заснели, че крадците са влезли в района в 23,45 часа, допълни прокурорът.

В събота вечерта крадци обраха митницата в Благоевград. Откраднати са всички веществени доказателства, иззети в последните десет години от всички митници от Югозападна България.

Обирът бе изключително професионален, използван е заглушител на СОТ, и най-вероятно е ползвана вътрешна информация за съхраняваните веществени доказателства по дела, които се точат с години.

Засега е сигурно, че крадците са влезли през аварийния противопожарен изход и са имали достатъчно време да разбият двете каси в помещението. Смята се, че откраднатото възлиза на поне половин милион лева, а самоличността на извършителите е все още неясна.

При прескачането на оградата между митницата и бившия вече Домостроителен комбинат, неизвестните крадци са разпилели част от откраднатото.