Маскиран преби зам.-кмета на Ловеч

Според кмета на града това е опит за убийство

0
109
Снимка: архив

Цветан Георгиев е в тежко състояние

Зам.-кметът на Ловеч Цветан Георгиев е бил нападнат рано тази сутрин. Посегателството над него е извършено около 7,20 ч. пред блок 204 в жк „Здравец“, където той живее.

По непотвърдена информация състоянието му е тежко. Георгиев е бил ударен с твърд предмет по главата от човек с черна маска. Кракът му е счупен. Зам.-кметът сам успял да се обади на спешна помощ.

48-годишният управник е роден в Угърчин. Завършил е Техническия университет в Габрово и Русенския университет „Ангел Кънчев“. Работил е в БТК – началник „Далекосъобщения“-клон Ловеч. Една година е бил секретар на община Угърчин, след което десет години е зам.-кмет там. След местни избори 2015 г. назначен за зам.-кмет на община Ловеч. Баща на две деца е.

Като опит за убийство квалифицира нападението тази сутрин кметът на Ловеч Корнелия Маринова.

„Грубо, безцеремонно, примитивно и дивашко поведение – така мога да го окачествя. Но ако някой си мисли, че ще изплаши този управленски екип по този начин, много е сбъркал“, заяви Маринова, съобщава Дарик.

По думите й Георгиев е изключително сериозен и отговорен общински служител. В прокуратурата той е подавал няколко сигнала за нарушения, свързани с дърводобива в две съседни ловешки села – Лисец и Баховица. Пред журналисти на извънредния брифинг кметът на Ловеч посочи, че срещу заместника й е имало заплахи – вербални, директни и индиректни.

Така че днешното нападение няма никакво съмнение, че е свързано със служебните му задължения. „Когато си последователен в своите действия, това са последствията“, коментира Маринова.

Тя е разговаряла по телефона с 48-годишния Цветан Георгиев, който лично е успял след нападението от маскиран мъж над него да се обади на спешна помощ. Той е контактен, но са счупени и двата му крака, има и други сериозни травми.

По все още непотвърдена информация той е бил удрян с брадва. Счупванията на крайниците му са много сериозни и според медици Георгиев е извадил късмет, че ударите не са били малко по-нагоре, защото е имало опасност да остане инвалидизиран. Зам.-кметът вече е приведен и настанен за лечение в плевенска болница.

Вярвам, че ще бъдат открити и физическите извършители, и поръчителите“, изрази надеждите си кметът Маринова.