Митничари заловиха над 200 кила дрога на Капитан Андреево

0
32
Заловената дрога.

Марихуаната открита в македонски камион

Голяма пратка марихуана от 216 кг бе задържана на българо- турската граница ГКПП „Капитан Андреево” във вторник вечерта около 23 часа, съобщава сайтът Lupa.bg.

Дрогата е открита в червен камион „Ивеко” с македонска регистрационна табела ST 9920 AB, който по документи превозвал фураж.

Камионът е бил отклонен за щателна проверка по метода „анализ на риска”. При претърсването на тира митничарите са открили 216 пакета от по 1 килограм всеки, съдържащи суха зелена листна маса.

При направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. Дрогата е била скрита в кашони между фуража. Шофьорът на камиона – 46-годишният македонски гражданин Г. Т., е задържан за 72 часа, а разследването на случая продължава. Шофьорът твърди, че не знае нищо за превозвания от него наркотовар.

Заловената пратка с марихуана на българо-турската граница е пореден удар срещу трафика на дрога, след като в края на месец май, в Студентски град бе разбито депо за кокаин. Тогава в ателие бяха открити 360 килограма кокаин, предназначени за износ към Европа.