Полицаите от Раковски рекетирали ограбен бизнесмен за 20 000 лева

Останалите задържани полицаи направили самопризнания и са освободени

0
162
шефове
Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов

Изнудваният предал парите на задържания по неговото дело Стефан Модев

Шефът на полицията в Раковски – Георги Илиев, е задържан за 72 часа заради изнудване на бизнесмен. Арестуваните по време на акцията и двама полицаи – Валентин Гоцев и Желязко Колев, са направили пълни самопризнания. Те са пуснати под гаранция. Това съобщиха на брифинг Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Според него по време на разследването е установено, че Илиев е поискал 20 хиляди лева подкуп от контрабандист. Последният е бил ограбен от един от задържаните преди година полицай Стефан Модев до Лаута.

Няколко месеца след грабежа, през март 2017, контрабандистът бил извикан с призовка в РУП – Раковски. Там Гоцев и Колев му показали разследване срещу него за контрабанда и му заявили, че срещу 20 хиляди лева ще унищожат материалите по делото. Синът на контрабандиста ги предал на Модев. Той от своя страна разделил парите с началника Илиев и двамата му съучастници.

Престъпленията са били разкрити по време на разследването срещу пловдивските полицаи Петър Атанасов и Стефан Модев, които бяха арестувани за въоръжен грабеж на същия този бизнесмен, който прекарвал нелегално цигари.