Само в Breaking.bg: Убиецът на Пелов го издал преди години на полицията

В ранения е открит зареден пистолет

0
550
пелов
Владимир Пелов

Марио Панчев и беглецът от затвора са се уговорили да се стрелят ?

Стефан Ташев

Убиецът на Владимир Пелов-Страшилището на Ботевград-Марио Панчев го е издал преди години на полицията и затова беглецът от затвора му имал зъб, научи Breaking.bg.

Снощи в центъра на Ботевград двамата се стреляха, като Пелов бе убит, а Панчев тежко ранен. Той бере душа в „Пирогов“.

Според неофициална информация Панчев, който е криминално проявен за наркотици и кражби на коли, е издал къде се крие Владимир Пелов, който след 1997 г е обявен за национално издирване. Тогава Страшилището на Ботевград извършва убийство на сараф в Пловдив при въоръжен грабеж.

След двегодишно издирване тогава Пелов бе задържан при спецопперация на полицията в столичния кв. „Младост“. Двамата бандити са се познавали отлично от години. След предателството на Панчев Пелов го намразил и решил след бягството си от затвора да си разчисти сметките с него.

Месец след зрелищното бягство от Централния софийски затвор на Пелов полицията проведе акция в Ботевград по тази тема. Тогава бе задържан човек в кола. В него бе намерено оръжие. Човекът е бил Марио Панчев, който е разпитан и освободен, твърдят разследващи.

По първоначални данни престрелката от тази нощ в Ботевград е уговорена между двамата предварително. На местопрестъплението бяха открити три оръжия. При закарването на тежкоранения Панчев в „Пирогов“ обаче в чантичката му е намерен още един зареден пистолет. Това показва, че двамата са били тежковъоръжени и подготвени за убийство. Просто Панчев е оцелял в престрелката, а Пелов не.

Пелов, заедно с рецидивиста Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор на 3 април и от тогава бяха издирвани.