Сарафов: Фабриката за цигари в Карнобат е ощетила бюджета с над 70 млн. лева

Досъдебното производство е образувано за пране на пари, данъчни престъпления и незаконно притежание на акцизни стоки без бандерол

0
135
цигари
Борислав Сарафов

Разседващи ровят в над 12 обекта на Миню Стайков

Щетата, която е нанесла на държавния бюджет откритата край Карнобат нелегална фабрика за цигари, възлиза над 70 млн. лева. Това каза пред журналисти директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов по време на следствените действия в офиси на „Винпром Карнобат“, „Сис Индустрийс“ и „Топаз Мел“ заради подозрения за укриване на данъци.

По думите му, както в района на Карнобат, така и в София се провеждат претърсвания и изземания на документи и други веществени доказателства.

Към момента тук са обезпечени и се провеждат претърсвания и изземвания в 12 обекта. Това са както фабриката, така и няколко други предприятия, а също така и свързани с тях дъщерни търговски дружества. Към момента е задържано за 24 часа лицето Миню Стайков, каза още Сарафов. Той добави, че досъдебното производство е образувано за пране на пари, данъчни престъпления и незаконно притежание на акцизни стоки без бандерол, а основният предмет на делото е свързан с разкритата от Специализираната прокуратура нелегална фабрика за производство на цигари.

Мерки досега не бяха предприети, тъй като нуждите на разследването и на държавата предполагат да бъдат хванати „едрите риби“ – организаторите и ръководителите на това нелегално производство, посочи още Сарафов, цитиран от „Фокус“.