Сидеров избягал от СДВР, ще го водят принудително

0
144
прокуратурата
Снимка: архив

Общинският съветник отказал да предостави лична карта

Волен Сидеров е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района на Столичната дирекция на полицията, където е бил призован да се яви в качеството му на обвиняем по досъдебно производство, образувано в Софийската районна прокуратура, съобщават от прокуратурата.

Затова се е наложило разследващ полицай да разпореди принудителното му довеждане.

Малко по-рано Софийската районна прокуратура повдигна две обвинения на столичния общински съветник и лидер на АТАКА Волен Сидеров. На Сидеров бешее наложена парична гаранция в размер на 50 хил. лв.

Едното обвинение е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение. Освен това на 13 април общинският съветник е попречил да му се връчи призовка.

Второто обвинение на Сидеров е за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай по време на телевизионно предаване излъчено на 13 април: „Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!“; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!“.

Волен Сидеров днес се е явил в СДВР, за да му бъдат предявени обвиненията. Паричната гаранция трябва да бъде внесена в 14-дневен срок.