Собственикът на „ТАД груп“ с ново обвинение

0
35
Иван Тодоров, шеф на фирма "ТАД груп".

Съдът го остави в ареста

Апелативният спецсъд остави в ареста обвинения в подбудителство към кибертероризъм собственик на „ТАД Груп“ Иван Тодоров. Служители на фирмата са уличени за хакерската атака срещу НАП.

Миналата седмица Специализираният наказателен съд не уважи искането на Иван Тодоров за по-лека мярка за неотклонение. Той подаде жалба, а днес Апелативният спецсъд потвърди решението на първата инстанция.

На Тодоров е повдигнато и ново обвинение – за организирана престъпна група с користна цел. Прокурор Николай Христов обясни, че служителите във фирмата Георги Янков и Кристиян Бойков са участници в тази група с ръководител Иван Тодоров.

В „ТАД груп“ са имали списък с големи български сайтове, които да бъдат хаквани и изнудвани.  Той е бил направен по поръчка на шефа  Иван Тодоров, се разбра на делото за мярката му.

Служителите на фирмата е трябвало да докладват на собственика какви опити за хакване на различни компании са правилил . Лично Тодорове е настоял камерите фъф офиса да бъдат обърнати так, че да гледат компютрите на служителите. Той следял всяко тяхно движение, изтъкна прокурорът Николай Христов.