120 екипа на „Пътна полиция“ следят за трафика в празничния ден

0
10
Снимка: Dnes.bg

Създадена е организация за насищаане на магистралите и основните пътища с полицейски екипи, казаха от МВР

Създадена е организация за насищаане на магистралите и основните пътища с полицейски екипи, казаха на брифинг от МВР. Екипите са 120 на територията на цялата страна, като в контрола се включва и Главна дирекция „Национална полиция”.

От КАТ съобщиха за случай, подобен на този с Георги Семерджиев, който на 5 юли отнесе пред х-л „Хемус” с висока скорост две чакащи на тротоара млади жени и катастрофира.

Ежедневно има фрапантни нарушения. През миналата седмица имахме такъв с водач, който е установено, че управлява с табели на друго превозно средство. Самата кола не е била регистрирана. Водачът е неправоспособен, управлява в едногодишния срок от връчване на наказателно постановление за неправоспособност. В момента на проверката е представил книжка, издадена от друга страна от ЕС, която е била фалшива”, каза комисар Калоян Драганов, началник на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“.

По случая е образувано досъдебно производство. Целта на полицията е не да се глобяват шофьорите, а да се осигури безпроблемно придвижване на автомобилите. При установяване на арогантен водач, грубо нарушаващ правилата за движение, ще бъдат взети незабавни мерки.