Ангел Папалезов е освободен от „групата за проверка на ГДБОП“ два дни преди акцията на прокуратурата

0
998
Ангел Папалезов

Как обвинението срещу него ще попречи на инспекцията на Рашков ?

Обвиненият от прокуратурата преди два дни за съучастник на Васил Божков шеф на сектор „Културно-исторически ценности“ в Националната полиция Ангел Папалезов е бил освободен от „групата за проверка в ГДБОП“ със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков два дни преди акцията на спецпрокуратурата срещу него.

Това научи Breаking.bg от източници от разследването. Тази информация тотално срива манипулацията на Христо Иванов, Атанас Атанасов, Бабикян и Мая Манолова, че „акцията на държавното обвинение цели да провали проверката в ГДБОП“ на временния вътрешен министър.

Те организираха протест на платени „шпицкоманди“ пред Съдебната палата срещу главния прокурор Иван Гешев.

Как повдигането на обвинение срещу висшия полицай пречи на проверката в ГДБОП, като той не участва в групата на Рашков ? И защо й е на прокуратурата „да го плаши“ след като той не участва в нея ? На тези въпроси няма да получите отговор от шпицкомандажиите от ДеБъ и „мутрите“. Остава висящ и друг въпрос към „правните нули“ от ДБ. Как експерт по културно-исторически ценности, началник-сектор нямащ общо с оперативна работа, е пратен да рови „подслушванията“ в ГДБОП ? И какво ще намери групата на Рашков при антимафиотите ?

На манипулаторите като Хаджигенов и сие напомняме,че исканията за използване на СРС от службите като ГДБОП се подписват от главния секретар на МВР. При него е секретната книга с исканията, санкциите на наблюдаващите прокурори, разрешенията от съдии и събраният доказателствен материал чрез ВДС (Веществени доказателствени средства). За 20 дни Бойко Рашков можеше да запомни секретната книга наизуст. Какво ще търси тогава „групата на Рашков“ в ГДБОП ? Като антимафиотите не подслушват и нямат техника за това ? Дали пък въпросната група не рови в оперативния архив на ГДБОП в търсене на разследванията срещу Васил Божков, близък приятел на временния вътрешен министър Бойко Рашков ? И затова пред Съдебната палата са пратени същите „щурмоваци“ от площада през миналото лято, на които Черепа толкова много се радваше в едни СРС-та. Най-вероятно истината много скоро ще лъсне, може би след оставката на Бойко Рашков.