Акция срещу бивш съдружник на Къро и бившия следовател Петьо Петров

0
1365
Размиг Чакърян-Ами

Барети и прокурори провериха ресторант в София

Мащабна спецакция в София. Късно снощи барети и прокурори са влезли в известен столичен ресторант. Пред заведението в кв. „Драгалевци“ има засилено полицейско присъствие.

Според предварителните данни по разпореждане на Софийската градска прокуратура са извършени процесуални действия срещу две лица – известни бизнесмени. Според предварителна информация на „Нова телевизия“ техните прякори са Ами и Еврото. От СГП и МВР обаче отказват коментар. Проверява се дали операцията е свързана с убития преди дни в ЮАР Красимир Каменов–Къро, съобщи още „Нова телевизия“.

Атакуваното при спекакцията заведение е ресторант „Келари“ на бул. „Черни връх“. Наблизо се намира домът на Размиг Чакърян-Ами. Името на ресторанта се споменаваше и в записите на разговори на Красимир Каменов-Къро, които бяха разпространени преди месеци от прокуратурата.

Чакърян е бивш съдружник на Къро в бизнеса на Капитан Андреево. Двамата обаче се скараха и бяха във война. Името на бившия следовател Петьо Петров се свързва със скандала „Осемте джуджета“. Той бе основен свидетел по делото за подкуп срещу бившия военен министър Николай Цонев, който обаче бе оправдан.