Ботьо Ботев: Недопустимо беше Алексей Петров да е съветник в ДАНС

0
360
Ботьо Ботев

Ботьо Ботев: Недопустимо беше Алексей Петров да е съветник в ДАНС

Добре е, че работещите по убийството на Алексей Петров успяват да запазят информацията за разследването, смята той

Алексей винаги се е стремял да работи в сфера, свързана с държавни институции. Лично моята оценка беше, че когато той беше съветник на ДАНС, това беше просто недопустимо. Обидно е това според мен. Не бе редно, коментира криминалистът Ботьо Ботев пред NOVA. Според него няма връзка между убийството на бившата барета и това на Красимир Каменов – Къро.

Добре е, че работещите по убийството на Алексей Петров успяват да запазят информацията за разследването. Това е особено съществено в такива случаи, заяви още той.

Работата на местопрестъплението е в основата на разследването и там навремето ние не допускахме абсолютно никого, който няма пряка връзка с разследването, било то и министър, коментира още той.

Вече минаха шест дни от това убийство. Информацията за сега се пази много добре в тайна. На този етап от разследването криминалистите вече трябва да са наясно как да подходят, накъде да тръгнат. Аз имам едно особено мнение за версиите. Те не разкриват престъплението, а оформят основните насоки, по които трябва да се работи. В тази връзка най-същественото към момента е онази организация, която е създадена в първите дни в района на местопроизшествието, е основа на база, на която може да се стъпи и при ползотворно решаване на редица неща, които произтичат, да се реши случая, посочи криминалистът.

Хората, които са убили Алексей Петров, не са били с шапки – невидимки. Те са се движили в тези райони, включая и самото убийство. Въпрос на нюх, въпрос на организация е да се установят. Трябва да се прихванат детайли от организацията на убийството, убеден съм в това, коментира той. И допълни, че това е добре организирано, продължително планирано с цел наблюдение и планиране.