Демерджиев сменя шефовете на 7 от 9-те районни управления в София

0
42
Иван Демерджиев

Не било чистка, промените били поискани от директора на СДВР Калоян Милтенов

Вътрешният министър Иван Демерджиев сменя шефовете на седем от деветте столични районни управления. Рокади се правят във второ, трето, четвърто, пето, шесто, седмо и осмо районно управление в София. Ще има смени и в две областни дирекции – Пловдив, по негова молба, и Кюстендил.

Това не е чистка, обяви главният секретар на МВР Петър Тодоров. Екипът, който се назначава, е по желание на шефа на СДВР Калоян Милтенов. Той посочи тези хора, добави главният секретар.

Това не са дисциплинарни наказания, каза министърът по повод на рокадите.

Причината за смяната на шефа на областната дирекция в Кюстендил е, че е излъгал министъра и е имал среща с представители на ГЕРБ в предизборната обстановка.

По отношение, че не се е работило по разработки на преписки срещу политици, той каза, че става въпрос за преписки по отношение на най-различни политици. Скоро щяло да се разбере кои са те.

По отношение на кръвните проби за наркотици щяло да се даде възможност да се правят във всяка областна болница. Големият проблем е срокът на това изследване и направихме така той да бъде намален, каза министърът.