Фирма „Градус“ завежда „всички възможни дела“ срещу „свидетеля“ Илчовски

0
487
Илчовски в НС

Акциите на компанията падат

Производителят на месо „Градус“ АД обяви, че ще съди „свидетеля“ Светослав Илчовски заради твърденията му пред парламентарната комисия за ревизия, става ясно от официално съобщение на компанията. Вчера Иван Ангелов, шеф на компанията „Градус“, отказа коментар, но лаконично заяви пред бТВ: „Този човек е идиот и наркоман. Няма да коментирам. Луд човек!“.

Ето какво написаха от компанията:

Във връзка с направени и разпространени неверни твърдения от лицето Светослав Илчовски пред комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание и медиите, „Градус“ АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него. Те уронват престижа и накърняват доброто име на „Градус“ АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на „Градус“ АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена.

Като компания с близо 30-годишна история, „Градус“ АД няма да допусне накърняване на доброто й име, както и замесването й в политически битки чрез разпространение на невярна информация, и ще търси правата си по съдебен ред“.