Гешев във „Факултета“: Бумът на престъпността, е резултат от действията на някои, които се наричат политици (Видео)

0
31
Гешев във "Факултета".

Прокуратурата не може да замести държавата, но все някой трябва нещо да направи, смята той

Прокуратурата ще си свърши работата, независимо от всички други, които не я вършат. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който е на посещение в квартал „Факултета“ в София след смъртта на таксиметров шофьор при спор на пътя.

„Знам как се чувствате и по-скоро не знам, но предполагам. Не мога да ви обещая око за око, зъб за зъб, защото прокурорите и съдиите спазваме законите. 90% от това, което се случва в страната, е от това, което правят като некачествен продукт – законите. Това, обаче, което мога да ви кажа, е, че няма да оправдаем никой виновен и няма да обвиним никой невинен“, обърна се към събралите се хора Гешев.

Той обясни, че не ръководи всички дела, но гарантира, че утре делото за загиналия шофьор ще бъде на специален надзор и ще се следи да няма никакви нарушения.

Аз съм работил тук, наблизо, над 10 години, знам какви са проблемите и с основание сте ядосани, не получавате еднаквост, равни права. По конституция всички сме равни. За съжаление, докато това не се промени, нищо няма да е наред в тази държава“, каза още пред хората главният прокурор.

„Тук трябваше да бъдат някои политици, защото това, което виждаме с този бум на престъпността, е резултат от действията на някои, които се наричат политици“, посочи Гешев и допълни: „Това не е работа на прокуратурата. За съжаление, прокуратурата не може да замести държавата, но все някой трябва нещо да направи“.