Иван Гешев: Призован съм от прокуратурата в понеделник по проверка за търговия с влияние

0
113
Снимки: Асоциация на прокурорите в България

Щял да каже много интересни неща, „очистващи системата“

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че е призован в понеделник в Софийската градска прокуратура по проверка за търговия с влияние. От думите му стана ясно, че проверката е във връзка с негови изявления от този понеделник.

Обвинител номер едно каза, че е извикан в 10:00 и че след това ще е готов да даде подробности около точката в дневния ред на пленума ВСС, която днес беше включена като извънредна по искане на Атанаска Дишева и подкрепена с мнозинство – сигналът на Борисов Сарафов, в който той твърди, че Гешев е нарушил Конституцията, записвайки своя среща с члена на ВСС Йордан Стоев.

Въпреки че Гешев настояваше тази точка да се обсъжда още днес, той поиска отлагането ѝ за след призоваването в Софийската градска прокуратура, като на няколко пъти обясни, че има какво да каже, че то е много интересно и щяло да бъде “очистващо за системата“.

Точка втора на в заседанието на ВСС е въпросът около вилата на прокуратурата в Боровец, за която вчера имаше и изслушване и правосъдния министър. В сигнала се твърди, че вилата се ползва като лична от главния прокурор. Дебатът по тази точка предстои, но краткият коментар на Гешев, когато беше попитан директно дали живее в тази къща, беше “не”.