Издирват за разпит 47 нелегални мигранти по делото за убийството на двамата полицаи в Бургас

0
34
Сириецът Омар Аднан Снимка: Тони Щилиянова/24 часа

Те обаче са напуснали страната и са в неизвестност

ДАНС и полицията трябва да издирят и разпитат 47-те нелегални мигранти, превозвани в автобус, който преди 2 г. прегази двама полицаи в Бургас.

Те са призовани за разпит, но са напуснали страната и са в неизвестност, стана ясно днес на заседание в Бургаския окръжен съд, където делото за смъртта на полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев тръгна по същество.

Нелегалните мигранти са призовани по искане на защитата на обвиняемия – сириецът Омар Аднан, шофирал автобуса-убиец. Според адвокат Калин Янев, който представлява Омар, клиентът му е извършил престъплението по непредпазливост. Той е предприел спасителна маневра, завивайки надясно, заяви адвокатът.

Според прокуратурата обаче Омар е имал два варианта за избягване на катастрофата, но той е предприел убийствената маневра, помитайки полицейския автомобил с двамата служители. Сириецът е обвинен в предумишлено причиняване смъртта на двамата полицаи.

Родителите на един от загиналите полицаи заявиха, че нямат съмнение, че сириецът умишлено е целил полицейския автомобил.

Общо 111 са свидетелите, които трябва да бъдат разпитани по делото. Днес в съда се яви собственикът на автобуса, който го продал на сириец и който не е обвиняем по това дело. Рейсът, който бил без регистрационни табели, бил продаден за 6000 евро.

Следващото заседание на делото е през юли./24 часа