Прокуратурата ще разследва как нашите митничари са пуснали автобуса в България

0
97
Изгорелият автобус.

Возилото не е имало лиценз за международни превози

Още днес ще разпоредим проверка на действията на българските митничари как са допуснали автобуса в България. Това обяви шефът на следствието и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов.

Според публикации в македонските медии и официални изявления на македонските власти автобусът ковчег не е имал лиценз международни превози. Затова двама македонски митничари от ГКПП Деве Баир са отстранени от работа.

Автобусите на „Беса Транс“ са влезли в България в посока Турция, преминали са през магистралите на половината страна на отиване и после на връщане през ГКПП-Капитан Андреево. Защо българските власти-Гранична полиция и Агенция „Митници“ са допуснали автобуса да мине през границата остава загадка.

Пътниците в автобуса не са имали никакъв шанс. При удара в мантинелата предната врата на возилото е изхвръкнала на пътя, ние я намерихме. Но след това автобусът се удря в другата, лява, мантинела. Същевременно в предната част избухва голям пожар, а задната врата е заклещена от мантинелата, разказа следователят по делото Маринов от НСлС.

Според Борислав Сарафов от удара в мантинелата са предизвикани множество искри, освен това са задействани въздушните възглавници на автобуса, което също е спомогнало за пожара.