Съпругата на пернишкия прокурор Бисер Михайлов казала, че може да е паднала, той също е с наранявания

0
199
Илиана Кирилова

До момента няма постъпвали сигнали за друго насилие на прокурор Михайлов спрямо негови близки

Прокурорът от Перник Бисер Михайлов е задържан за 72 часа и предстои да му бъде повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда в условията на домашно насилие, съобщиха от ппрокуратурата.

Дъщерята на семейството е подала сигнал късно снощи, че окръжният обвинител е нанесъл побой на майка ѝ. Пристигнала е полиция и следовател, а жената е заведена в болница. Според свидетелските показания следствие на боя, жената е загубила временно съзнание. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Първоначално е възникнал вербален конфликт, който е прераснал във физически конфликт, обясниха от прокуратурата. Жената обаче не помни дали са ѝ нанасяни удари с предмет или не.

„Пострадалата заявява, че първоначално атмосферата е била спокойна, докато в един момент не са влезли в словесния конфликт, а след това очевидно са преминали и в някакво нанасяне на удари или тя е паднала на пода – това предстои да бъде установено. Дъщерята е подал сигнала на 112, след като е видяла, че майката лежи на пода. Жертвата казва, че ѝ се губят моменти и не знае дали сама е паднала“, каза Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

От обвинението потвърдиха, че по тялото на арестувания им колега също има следи от насилие. Направено е освидетелстване, има травматични увреждания по тялото. „По-простичко казано – драскотини“, посочи прокурор Кирилова. Предстои да се установи дали са вследствие на насилие срещу него или са получени при самоотбрана.

Наблюдаващият прокурор е постановил, че Михайлов трябва да бъде в ареста, защото живее под един покрив с жертвата. След изтичането на 72 часа ще му бъде поискан и постоянен арест.

До момента няма постъпвали сигнали за друго насилие на прокурор Михайлов спрямо негови близки.

Градският прокурор на София Илиана Кирилова заяви, че по всяка вероятност ще се внесе искане до ВСС за отстраняването на Бисер Михайлов от поста. Ние ще предложим това на и.д. главен прокурор, обясни Кирилова.

От обвинението обясниха още, че по закон при задържане под стража на магистрат автоматично се счита, че той е отстранен от длъжност. При смяна на мярката, различна от задържане или домашен арест, тогава следва да се внесе искане във ВСС за отстраняването от длъжност.

Васил Михайлов призна вината си за две престъпления, остава в ареста за 20 месеца

Синът му на семейството – Васил Михайлов е подсъдим по няколко случая за побои.

След избухването на скандалите с него бащата – Бисер Михайлов подаде оставка като зам. окръжен прокурор на Перник. Въпреки призивите да напусне системата, той остана редови магистрат.