Сигналите за купуване на гласове растели лавинообразно според Демерджиев

0
49
Иван Демерджиев Снимка: архив

Полицията е започнала втора проверка срещу областния управител на Хасково

Сигналите за купен вот се увеличават всеки ден, като растат с проценти и лавинообразно. Това заяви в Хасково вътрешният министър Иван Демерджиев.
„Не толкова като брой, колкото като тенденция нарастват лавинообразно. Всяка от дирекциите работи активно. Всеки от директорите ще бъде изслушан в София по темите, свързани с изборите, за това какво е направено, какво предстои да се направи, плана за действие. Всеки един ще мине тази седмица през политическото и професионалното ръководство в София. Действаме активно, както обещахме“, обясни вътрешният министър.

Демерджиев даде добра оценка за работата на областната дирекция на МВР в Хасково. Той добави, че тече и втора проверка срещу областния управител на Хасково Минко Ангелов за други негови служебни действия.

Вътрешният министър коментира и поредния случай на инцидент с превозвани мигранти, при който загина един човек край Алдомировското блато в района на Драгоман. По думите му се е превърнало в традиция трафикантите да не спират на стоп палка на органите на реда.

„За съжаление това се превърна в традиция при тези наказания, които получават. Шофьорът е сръбски гражданин, доколко разбрах, такава е и регистрацията на автомобила“, коментира Демерджиев.